keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vessa

Oon kyllä vähän harmissani siitä, että meidän talomyyjä oli niin huono, ettei antanut paljon vaihtoehtoja valittaville materiaaleille ja kalusteille. Ja myös siitä, ettei itse tajuttu olla aktiivisempia. Meidän vessa on hyvä esimerkki juuri tästä. Se on surkea, kolkko, synkkä, plain... Altaasta pidän.



Haaveilenkin parhaillaan pienestä vessaremontista. Ja siis todellakin pienestä. Kalusteethan (peilikaappia lukuunottamatta) ovat ihan käypät, mutta laskutasoa ei juuri ole. Siispä olen suunnitellut seuraavaa. Kaksi vaihtoehtoa: tummempi ja vaaleampi.



Pahoittelen surkeaa laatua kuvissa. Jouduin ottamaan kuvat tietokoneen näytöltä, koska piirustusohjelma ei suostunut tallentamaan suunnitelmiani muuta kuin sellaisessa muodossa, joka ei sovi blogiin.

Tarkennettakoon vielä, että tummempi versio ei suinkaan olisi musta vaan suklaanruskea. Sama väri mitä meillä on keittiössä. Vaaleampaan versioon olen taituroinut kuviin verhot hyllykön eteen. Toinen vaihtoehto voisi olla korit, jonne saisi tavaraa. Verhoja/koreja hyödynnettäisiin myös tummassa versiossa. Hylly olisi syvyydeltään sama kuin korkea kaappi. Allastaso on syvempi. Haaveilin ensin allastason kanssa yhtä syvästä tasosta/hyllyköstä, mutta bideesuihku estää tämän suunnitelman. Miksiköhän sekin on asennettu tuohon?

Peilikaappi korvattaisiin mittatilaustyönä tehdyllä peilillä, allaolevaan tyyliin.




Peili olisi sen verran iso, että mahtuisi koko perhe pesemään hampaita rivissä. Tällä hetkellä on aamuisin hankalaa mahtua miehen kanssa kaksistaan saman peilin ääreen. Ja käytössä on siis yksi vessa. Vaaleampaan versioon olen lätkäissyt myös havaintokuvaa laatoista, joita käyttäisimme välitilassa. Tällä hetkellä koko seinä on maalattu ja välitila joutuu koetukselle käsien pesun yms. takia. Seinä kestää kyllä pieniä määriä kosteutta, mutta puhtaana pitäminen on haastavaa. Laatta olisi niin paljon helpompi ja meillä on rakennusvaiheesta ylijääneitä valkoisia laattoja kellarissa, joten niitä ei tarvitsisi ostaa.

Kokonaiskustannut tälle vessaremontille tulisi olemaan noin 200 euroa eli mielestäni ei kovin paljon ainakaan siihen nähden, että tilasta tulisi paljon käytännöllisempi. Ehkä myös mukavampi.

Mitä olette mieltä? Kumpi on parempi?

4 kommenttia:

  1. Mä tykkään tuosta vaaleasta. Nuo verhot tuo kivaa pehmeyttä tuonne. Tosin koritkin vois olla kivat. Ja iso peili on aina parempi kun tuo perinteinen peilikaappi (joka meiltäkin valitettavasti löytyy...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan siis samoilla linjoilla :) Kiitos vastaamisesta! Ehkäpä tälle asialle voisi lähitulevaisuudessa tehdä jotain. Riipppuu, kuinka innoissaan rakas aviomieheni on tekemään remppaa ;)

      Poista
  2. Meillä on vessassa koko seinän levyinen peili ja se todella tekee tilasta isomman eli suosittelen lämpimästi. Mun suosikki on ehkä kanssa tuo vaaleampi vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika palautteesta! :) Mäkin tykkään vaaleammasta vaihtoehdosta. Siinä vaihtoehdossa on myös se hyvä puoli, että kaikki materiaalit löytyy kotikaupungista eikä tarvitse lähteä viettämään lauantaita sen kauemmas, se kun vaatisi melkeinpä myös lapsenvahtia tytölle. Luulin myös, että isot peilit kustantaa ihan kauheasti, mutta yllätyin positiivisesti! Jee.

      Poista